Why Cooperate with Another Species? The Biology of Mutualism

bugking88/stock.adobe.com

Liebe Damen und Herren, das Forum Religionen im Kontext möchte Sie herzlich zu dem Vortrag von und der Diskussion mit Frau Prof. Dr. Judith Bronstein (University of Arizona) mit dem Titel „Why Cooperate with Another Species? The Biology of Mutualism“ einladen!

Frau Prof. Dr. Bronstein ist zurzeit Fellow am Wissenschaftskolleg zu Berlin und forscht zur Ökologie und Evolution des Mutualismus (http://judithbronstein.com/).

Die Veranstaltung findet am 05.02.19, um 16 Uhr, am Neuen Palais (Haus 11, Raum 1.26) statt. Wenn Sie zur Veranstaltung kommen möchten, bitten wir um eine kurze Rückmeldung per Mail (forum-religionen-kontext@uni-potsdam.de).

Hier finden Sie eine Zusammenfassung der Forschung von Frau Prof. Dr. Bronstein: Biologists have always been fascinated by strife and conflict; indeed, these concepts lie at the heart of theories of evolution by natural selection. However, cooperative exchanges, involving all species and networking large numbers of them into complex communities, are ubiquitous in the natural world. Who cooperates, why do they cooperate, how does cooperation evolve, and how can it persist in the face of a pervasive “temptation to cheat”?
Focusing specifically on mutualism, i.e., cooperation between different species, I will discuss how and why interest in these interactions emerged rather late in the history of biology. I will then survey our current understanding of mutualism and the major questions that we are still trying to answer. Finally, I will address the fate of mutualism in a rapidly changing world.

Wir freuen uns auf Ihr zahlreiches Erscheinen!

Gehalten von

Prof. Dr. Judith Bronstein (University of Arizona)

Vortrag/Vortragsveranstaltung

Religionswissenschaft