Critical Reasoning and Logic

The seminar gives an introduction to the most important principles of logic: What are the building blocks of an argument? What does it mean for an argument to be logically valid? What are common logical fallacies?

The idea of the workshop is to use these principles as a toolbox which provides very useful techniques for everyday scientific work. The participants learn how to reconstruct arguments from scientific texts, how to give well-structured and logically valid arguments, and how to avoid misunderstandings. There are two main sets of exercises: one for written argumentation and one for oral argumentation.

Zentrale Universitätseinrichtungen

24.10.2019, 09:00 Uhr