Preparing for the Viva Defense

The seminar aims at preparing students for the viva defense by honing presentation skills so as to effectively argue points convincingly and think on one’s feet during the question and answers session. The workshop provides information about the formal procedure, the requirements, the social setting of a Ph.D. examination and the do’s and don’ts of a PhD examination.

In this seminar we will use video recording as a tool to enable the participants to capitalize on their strengths and to improve their performance. This workshop places particular emphasis on preparing strategically one’s position in the lead up to the viva defense and dealing with the questions & answers session in the second part of the viva defense.

Zentrale Universitätseinrichtungen

17.06.2019, 09:00 Uhr