Eman El Sherbiny M.A., wissenschaftliche Hilfskraft

Lehrveranstaltungen im aktuellen Semester

Sprechstunde im Wintersemester 2018/19: Montag 14–15Uhr

Dissertationsprojekt

Eman El Sherbiny Ismail's project "Emotions in Multilingual Parent-Child Communication: Family Portraits" analyses codeswitching in parent-child interaction and its connection to children's language selection. Based on the considerations on Bilingualism and Emotions in the recent literature (e.g. Pavlenko 2004, Pavlenko 2008, Dewaele 2010), it focuses on the role of emotion as one dimension that can trigger codeswitching in both adults and children. The case study is based on empirical data collected through interviews and self-recorded conversations among family members during different everyday activities.

Sprache und Emotionen in mehrsprachigen Familien

Code-switching

Heritage language

Vergleichende Übersetzungswissenschaft

Synchronisierung und Untertitelung

Studium

seit 2016 Promotionsstudentin an der Freien Universität Berlin / Universität Potsdam

2014 Masterarbeit: Diachronische Analyse der Synchronisierung von AAVE für das italienische Publikum
Masterstudium: Dolmetschen und Übersetzen and der Universität UNINT (Università Internazionale degli Studi ex San Pio V), Rom.

2012 Bachelorarbeit: Übersetzung von “Corvée de bois” von Didier Daeninckx aus dem Französichen.
Bachelorstudium: Interkulturelle Mediation (Mediazione linguistico-culturale) an der Universität La Sapienza, Rom.

Wintersemester 2018/19:

Translation Theory (Seminar, Universität Potsdam)

Sommersemester 2018:

Bilingual Language Acquisition (Seminar, Universität Potsdam)

Acquisizione delle Lingue e Bilinguismo (Proseminar, FU Berlin)

Akademische Berufserfahrung

2017: Mitorganisation der Konferenz “CLARe3” (6–8.03)

seit Oktober 2017: Wissenschaftliche Hilfskraft an der Universität Potsdam

Vorträge

01/2017: The Role of Emotions in Multilingual Parent-Child Interaction, Forschungskolloquium Romanische Philologie, FU Berlin

02/2018: Emotions in Multilingual Parent-Child communication: Family Portraits, Research School "Language contact within systems and speakers", Potsdam University

09/2018: Le emozioni nell'interazione familiare multilingue: Ritratti di famiglia, Scuola estiva di linguistica e filologia romanza “Alberto Varvaro”, Accademia Nazionale dei Lincei, Rome